Ris og eggkake med smak av basilikum
I går hadde vi en meksikanskinspirert middag med sorte bønner, kjøttdeig, paprika og naturris. Av risen som ble til overs lagde jeg disse "ris og eggekakene". De er superkurante å bruke som nistepakke i barnehage og skolen - i stedet for trøtte brødskiver.
Rør inn 3 egg i 3-4 dl ferdigkokt ris, ca 3 ss fullkornsrismel, 2 ts glutenfritt bakepulver og 1 ss fibrex. Tilsett litt salt, oregano eller kansje paprikakrydder.
Stek i panne med ekte smør, ghee eller kokosa - OBS må stekes lenge nok før du snur dem ellers faller de sammen. Du merker når de har fått en ordentlig stekeskorpe under - og begynt å stivne så vidt på overflaten. Stekes på middels varme.
Noen misslykka forsøk før jeg fant riktig temperatur på stekingen.
Slik - det var bedre:)
Kan spises som de er eller med pålegg - lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar