onsdag 24. april 2013

Alternativ til brødskive i barnehage og skole - glutenfri og melkefri


Ris og eggkake med smak av basilikum



I går hadde vi en meksikanskinspirert middag med sorte bønner, kjøttdeig, paprika og naturris. Av risen som ble til overs lagde jeg disse "ris og eggekakene". De er superkurante å bruke som nistepakke i barnehage og skolen - i stedet for trøtte brødskiver.



Rør inn 3 egg i  3-4 dl  ferdigkokt ris,  ca 3 ss fullkornsrismel,  2 ts glutenfritt bakepulver og 1 ss fibrex. Tilsett litt salt, oregano eller kansje paprikakrydder. 
Stek i panne med ekte smør, ghee eller kokosa - OBS må stekes lenge nok før du snur dem ellers faller de sammen. Du merker når de har fått en ordentlig stekeskorpe under - og begynt å stivne så vidt på overflaten.  Stekes på middels varme.




Noen misslykka forsøk før jeg fant riktig temperatur på stekingen.




Slik - det var bedre:) 


Kan spises som de er eller med pålegg - lykke til!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...