mandag 7. oktober 2013

smart frokost; blåbær, økologisk kefir og gresskarkjerner = himmelsk smak!







Bilde fra smartmatfoto


Hverdagsglede i det blå og rosa

Blåbær er kortreist supermat. I alle fall om du har fylt fryseren med skogens mest takknemlige bær å plukke på tur. Denne fantastiske lille smakbomben er full av farge, full av liv og full av vitalitet. 
Velger du blåbær til frokosten din, på gresk yoghurt, på havregrøten eller i en deilig smootie som her, er du sikret en god start på dagen.

Denne smoothien har fått selskap av jordbær, banan og økologisk kefir og blitt pyntet med gresskarkjerner og hakkede mandler...Mmmm hverdagsglede som gjør godt, godt, godt!

For en bærsmoothie med "topp smakgaranti" hell følgende i blender:

1,5 kopp fryste blåbær
1 kopp fryste jordbær eller bringebær
1 banan 
Ca 2 dl økologisk kefir ( velg rismelk eller mandelmelk om du ikke bruker meieriprodukter - blend da gjerne noen cashewnøtter først slik at du får en litt tykkere konsistens)
Saften av 1/4 sitron

Server med hakkede mandler, gresskarkjerner og kokosflak



Bilde fra http://tinywhitedaisies.tumblr.com


Verdt å vite om blåbær:

  • Blåbær er full av antioksidanter som beskytter cellene og kroppen fra frie radikaler, sykdom, inflammasjon og miljøgifter.
  • Er godt for øyehelsen
  • Fiberinnholdet i blåbær hjelper til med å redusere det dårlige kolesterolet samtidig som det virker gunstig på på fordøyelsen
  • Antioksidantene i blåbær blir ikke ødelagt av å bli fryst
  • Blåbær hjelper blodsukkerreguleringen ved at at det øker insulin sensitiviteten











God morgenstemning!

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...