søndag 20. oktober 2013

Hvordan bruke quinoa i omelett, pluss 4 gode grunner for hvorfor quinoa bør få plass på tallerken din!

En omelett har egentlig ikke en fasit eller en oppskrift. Ok, den har nok det på kokkeskolen, men i hverdagen hvor kjøleskapet av og til inneholder litt usammenhengende ingredienser, er en omelett det mest taknemmlig du kan lage. Og det er mange kombinasjoner som funker, da omelett kan inneholde  neste hva som helst, så lenge du har egg da selvfølgelig.

Søndagsfrokosten hos vår trøtte gjeng  ble en restevariant med quinoa som ble kokt til middag på fredag. Om den ikke hadde havnet i denne, vellykkede varianten om jeg får skryte litt, så hadde den endt sine stakkars dager i søppelbøtta. Det hadde ikke vært så bra.I tillegg til ca 2 dl kokt quinoa hadde jeg 5 egg,  litt sopp, litt paprika en pakke aspargesbønner som var forsiktig kokt og skylt i kaldt vann, raspet ingefær, nesten 2 ts vil jeg tro, tomater og mozarella ( kan skippes til fordel for tofu, eller pesto).

Quinoaen rørte jeg inn med eggene, ingefær og litt salt og pepper. Paprika og sopp fikk et par minutter i panna før eggeblandingen ble helt over. Husk å skru ned varmen når eggene er på plass. Dander så med tomater, mozarella, aspargesbønner og urter. La det hele stå på svak varme med lokk til eggemassen er stiv. Nå har du en proteinrik start på dagen og du holder vel frem til lunsj!


4 grunner hvorfor quinoa bør få plass på tallerken din!
  • Inneholder mye fiber som hjelper til i blodsukkerreguleringen.  Mat med høyt fiberinnhold har en langsommere nedbrytningshastighet som gjør at det tar lengre tid for karbohydrater og omdannes til sukker. Dermed får du ikke de ugunstig høye blodsukkerstigningene.
  • Er en fantastisk proteinkilde og inneholder de essensielle aminosyrene som er viktige byggesteiner i utvikling av muskelvev.
  • Inneholder et høyt nivå av magnesium som bidrar til normal muskelfunksjon, nervefunksjon og hjerterytme, i tillegg til at det stryker immunforsvaret og beinmineraliseringen.
  • Er kjapp å tilberede ( naturris krever gjerne 45 minutter og det er ikke alltid at hverdagen tillater) og trenger bare 15 - 20 minutter koketid. 


Du finner quina i noen dagligvarekjeder, på helsekosten og i innvandrerbutikker. Finnes i hvit, rød, sort og brun type:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...