tirsdag 15. oktober 2013

Lag ditt eget grønne pålegg - lettere en du tror og smaker fantastisk!
Vi som prøver å spise så naturlig som mulig kommer fort til konklusjonen at det kan være vanskelig og kjøpe pålegg på butikken. Enig? Her kommer noen små tips for å lage ditt eget og grønne pålegg. Oppbevar på glass i kjøleskapet, da holder det seg fresht i noen dager. Bilde fra www.20somethingcupcakes.com

Hjemmelaget pesto


Skyll og vask en hel bunt basilikum og ha det over i en kjøkkenmaskin eller blender. Tilsett 1-2 båter hvitløk, et par ss pinjekjerner, noe raspet parmesan ( kan skippes om du ikke bruker melkeprodukter, eventuelt tilsett litt cashewnøtter), litt havsalt, pepper og ca 1 ss fersk sitronsaft. Kjøres i blender til alt er moset og blandet sammen.


Hjemmelaget aubergine pålegg


Elsker denne. Passer utmerket på knekkebrødet men også som dipp til grønnsaker og grove speltkjeks.

Sett ovnen på 200 grader og bak en hel aubergine i ca 25 - 30 minutter, eller til den er mør.
Ta den ut og la den kjøles ned før du deler den i to med en god kniv. Bruk en skje til å dra ut det myke grønnsakskjøttet og legg det i blenderen. Tilsett 2 ss tahini, 2 ss gresk yoghurt, 1 ss fersk sitronsaft, litt revet hvitløk og smak til med litt havsalt of nykvernet pepper. Voila! Oppbevares på glass i kjølekapet i ca 3 dager. 


 Bilde fra http://cookingweekends.blogspot.noDet samme kan gjøres med squash, paprika og  tomater for å nevne noe - bare fantasien setter grenser for mulighetene. Og helt til slutt,  la meg ikke glemme den enkleste av dem alle, avokado! Del en moden avokado i to og bruk den som "smørost", smak gjerne til med urtesalt og ferske urter som for eksempel oregano. Yes indeed!

God tirsdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...