torsdag 13. mars 2014

Har du prøvd omelett på denne måten før?


Det blir mye salater, supper og smoothies både hjemme, på bloggen og på matkursene jeg tidvis setter opp. Ikke så rart siden min ambisjon er å øke omfanget av de fargerike grønnsakene på tallerken vår.  Dette betyr ikke at jeg ikke av og til lager en hot biff salat eller en god kjøttkraft - men å øke variasjonen og ikke minst mengden av grønt i hverdagen ligger mitt mathjerte nærmest.

Men altså en snerten omelett som denne må jeg bare dele. Min gode, varme og rause kollega, Wenche på Body&Soulspa i Olso, introduserte meg for disse smarte omelettrullene. Vi har implementert dem i flere av oppskriftsheftene som vi tilbyr våre kunder.  Jeg er fan!

Når jeg ser på bildene som jeg tok tidligere får jeg assosiasjoner om påske, men det er vel ikke så lenge til? Kanskje de finner veien til påskefrokosten din når den tid kommer:-)


I disse to rullene hadde jeg en med bakt søtpotet, finsnittet salat, miniasparges og økologisk bogskinke. Den andre ble fylt med koriander, trukket ørret ( fra middagen dagen før) og annet grønt snacks. Her kan du eksperimentere med det du har i kjøleskapet - del gjerne om du har noen smarte og finurlige eksempler lenger nede på siden:-)
I disse rullene får du en god kombinasjon av godt fett, gode og komplekse karbohydrater og viktige proteiner.

Dette trenger du til 2 omelettruller


4 egg
Litt vann - 2 ss
Litt høykvalitets havsalt
Søtpotet
Agurk
Økologisk bogskinke
Mini asparges
Rødkål
Salat, finsnittet
Gul paprika
Sitronsaft
……og en hyssing:-)


Slik gjør du


Pisk eggene sammen med en visp eller en gaffel og tilsett litt vann og salt.
Ha litt stekevennlig cocosa ( eller en annen høykvalitets kokosolje) eller litt ekte smør i en liten stekepanne. Hell over halvparten av røren. Jeg begynner med litt høy varme men senker den raskt og legger på et lokk slik at den stekes jevnt og fint. Når den er stivnet flipper jeg den over på den andre siden ved hjelp av en stekespade. Nå får de en stekeskorpe på begge sider.
Når de er ferdige legger du dem over på litt kjøkkenpapir og lar dem kjøle ned og tørkes av.

Så legger du dem rett ut og fyller den med ferske grønnsaker og proteiner etter ønske. Legg det fra midten og opp. Rull eller brett først en side over midten, så den andre. Jeg syns det er fint å binde de sammen men en liten hyssing eller hamptrå, gjør at spisingen blir litt lettere:-)Ha en deilig marsdag videre:-)
2 kommentarer:

 1. Hei !

  ser kjempegodt ut og skal definitivt prøves, fylt med ville vekster...

  Ha en flott dag :-)

  SvarSlett
 2. Hei Hege! Mmmm fylt med ville vekster høres fantastisk ut!!

  Ha en super dag videre:-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...