lørdag 8. mars 2014

Gulrotmuffins med tørkede tranebær - uten gluten og melk - og nå skinner sola!





De fleste er glad i saftige muffins av ulike slag,  og jeg er intet untak. Disse er ikke bare gluten og melkefri, de er også uten sukker kun søtet med en moden banan, vaniljepulver og tøkede bær.  Tilsetter du eksempelvis tørkede tranebær, rosiner eller finhakkede aprikoser har du noe for en hver smak. Og i dag titter sola frem på en lyseblå marshimmel og vinteren er definitivt på hell. Vi feirer med disse i dag:-)










Dette trenger du til ca 6 muffins


1 banan
1,5 dl valgfri nøttemelk eller rismelk
1,5 havregryn glutenfrie
2,5 dl valgfri nøtte eller rismelk
1 raspet gulrot
1 ss chiafrø ( valgfritt)
1 ts vaniljepulver
1 ts kanel
litt raspet muskat
1 ts bakepulver
1 liten håndfull tørkede tranebær
2 økologiske egg
1 ss makadamia olje ( eller en annen kaldpresset olje)







Slik gjør du



Kjør nøttemelk og banan i en blender til du har en tynn røre, ca 5 sekunder:-) Visp eggene sammen med melk og banan.
Bland alle de tørre produktene i en rørebolle og hell i væsken og den raspede gulroten.
Til slutt tilsettes en liten håndfull tørkede tranebær eller kanskje rosiner om du har det.

Skoop røren over i muffinsformer slik at det er litt over halvfulle. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25 min.

Server med ulike toppinger som pekannøtter, tranebær, bananskiver eller kanskje kokosflak? Håper det smaker!
Har du tips på andre sunne og smakfulle muffins er det kjempehyggelig med kommentarer:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...