onsdag 12. februar 2014

Innbrudd og tomatsuppe - og i den rekkefølge!

Noen dager blir alt annet en forventet - i dag er en slik dag for oss. Vi er midt i en totalrenovering av hus og er således innlosjert litt lenger borti nabolaget, over en lengre periode. Når mannen min kom til huset vårt i dag tidlig for å klargjøre for snekkernes daglige inntreden hadde det f*** meg vært innbrudd! Er det mulig? Irritasjon, frustrasjon, sinne og YAKK! But what can you do - det er gjort, og heldigvis finnes det forsikring. Dagen ruller av gårde.  Vi trenger noe som varmer og roer, men som er lettere å fordøye enn det faktum at fremmede har tatt seg god tid i nattens mulm og mørke og strippet stedet for dyrbart verktøy.

I dag blir det hjemmelaget tomatsuppe med fersk mozarella, basilikum og et glass tørr hvitvin. Takk!


Slik gjør du


2 stk løk finhakkes og surres i stekepannen med 3 fedd hvitløk og 3 stk stilker stangselleri. Jeg tilsetter 1 ts økologisk gurkemeiekrydder og lar dette surre i pannen et par minutter til. Nå tilsettes 2 bokser hermetiserte tomater, 2 gulrøtter i skiver og 1 stk sukker og gjærfri kyllingbuljong. Jeg bruker de to tomme hermetikkboksene som målebeger og fyller dem med vann som helles over suppa. Nå dekkes kasserollen med et lokk og den kan småkoke i en lite time, eller til grønnsakene er møre.

Suppen kan serveres som er, eller du kan velge å bruke stavmikser for en jevn variant. En mildere suppe får du ved å tilsette litt kokosmelk eller litt fløte. Jeg topper det hele med bønner, fersk basilikum, chili, mozarella og noen gyldne dråper olivenolje. Litt havsalt kanskje og definitivt nykvernet pepper.

La løk, hvitløk, stangselleri og gurkemeiekrydder surre i kasserollen noen minutter. 


I morgen er heldigvis en ny dag..:-)

2 kommentarer:

  1. Den suppen så helt nydelig ut:-) Hva slags bønner har du lagt på toppen? La du det du toppet med ned i suppen etter at den hadde kokt slik at det ikke blir "ødelagt"?

    SvarSlett
  2. Hei! Jeg toppet det med hvite bønner, chili, mozarella og basilikum. For å holde det fresht er det best å toppe det rett før servering:-) Håper det gir deg svar, takk for at du var innom:-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...