Jeg har fått inn et par nye salater i mine ukentlige menyer, råvarene er allerede på plass på handlelista, så det er bare å finne nye og smakfulle kombinasjoner på det hele. Bakt søtpotet og quinoa med fersk ingefær og masse annet grønt digg, kan anbefales.
Tips til bruk av quinoa
Quinoa, er som jeg har nevnt et par ganger før, et "superfrø" som egner seg ypperlig som "salatfyll", i supper, som grøt og til og med i hjemmelagede makiruller (det siste et tips fra dyktige Agnete som står bak nettsiden supersunn.no)) - har du noen favoritter er det bare å dele:-)
Flere grunner til å velge quinoa
Er en god proteinkilde
Består av komplekse karbohydrater med lav GI
Er glutenfri - som for mange er en viktig del av god helse og en optimal fordøyelse
Smaker supert sammen med ferske urter, grønnsaker kylling og kjøtt eller i en vegetarrett.
Vær oppmerksom på at de inneholder saponiner, så de skal på linje med ris, skylles god i kaldt vann før du koker dem.
Quinoa og søtpotetsalat
Du trenger
2 dl quinoa som skylles i kaldt vann
1-2 søtpoteter
2 stilker stangselleri
En hel pakke brekkbønner/aspargesbønner
Fersk koriander
Økologisk fetaost eller valnøtter
Oljedressing
En halv kinesisk hvitløk, finhakket
1-2 cm fersk ingefær raspet
Fersk sitronsaft - masse:-)
Olivenolje og litt vann
Kjør alt i blender og du har en deilige dressing som du heller forsiktig over salaten.
Slik gjør du
Skrell søtpoteter og skjer dem i terninger. Hell dem over en langpanne med pittelitt vann og litt olivenolje på toppen. Bakes på ca 180 grader til de er møre - ca 30 minutter.
Ta dem ut av ovnen og la dem nedkjøles.
Skyll godt og kutt stangselleri og brekkbønner i skiver, skjær fetaost i terninger og finhakk fersk koriander. Hell så alt over søtpoteten og vend forsiktig inn med fingrene. Smak til med oljedressing og dryss over litt ekstra urter…..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar