torsdag 27. februar 2014

Supersuppe med pak choi, kylling og gurkemeie….. helse i hver munnfull





Pak choi blir mye brukt i Asia og er en spennende kålvariant som flere og flere norske butikker har i grønnsakshylla. Pak choi har store hvite blader som er grønne ytterst og egner seg ypperlig til wok og  supper men kan også finsnittes og ha i salat.  Skyll bladene og stilkene godt og slipp kreativiteten løs:-)

I denne suppen har jeg med noen favoritter nemlig ingefær, hvitløk og gurkemeie. Alle er de gode i kampen mot betennelser i kroppen i tillegg til at de øker leverens avgiftningsevne. Toppen av funksjonell mat altså!

4 gode grunner til å bruke pak choi

  • Inneholder vitamin C som er viktig for celleforsvaret
  • Er en god kilde til betakarotener og andre karotenoider som omdannes til vitamin A i kroppen som er viktig for normalt mørkesyn, forebygging av infeksjoner og normal celledeling.
  • Antioksidantene har stor betydning for å beskytte kroppens celler mot oksidativt stress og frie radikaler
  • Velg pak choi for å øke variasjonen i kosten - dette er viktigere en vi tror:-)






Dette trenger du


3 - 4 stilker pak choi ( eller hele bunten)
2 cm fersk ingefær raspet
Sukkererter
1 kinesisk hvitløk
1 boks kokosmelk
2 ts økologisk gurkemeie krydder ( jeg kjøper på Helios)
Kyllingkraft ( eventuelt økologisk buljong )
1 liten liter vann
Økologisk kyllingbryst skåret i skiver eller lår men det krever litt lenger koketid.
Avokado
Chili
Sitron eller limesaft







Slik gjør du

Surr kyllingbitene i en stekepanne med ekte smør ( økologisk om du har) eller en høy kvalitets kokosolje. Når de har stekt litt på begge sider tilsetter du finhakket hvitløk og lar dette surre et lite minutt. Tilsett pak choi som er skåret i passe lengder, dette er litt smak og behag. Du kan beholde hele lengden om du vil. Tilsett kraft, vann og kokosmelk og gurkemeie. La dette småkoke i 20-30 minutter til kyllingen og pak coien er møre og fine. Mot slutten av koketiden tilsettes ingefær.

Hell suppen i dype tallerkner og dander med avokado, chili og en god olivenolje

Flere "topping" tips

Noen biter økologisk fetaost
Spinatblader
Valnøtter
I stedet for kylling kan jeg tenke meg at hvit fisk eller reker hadde passet ypperlig
Sambal oelek




God smart middag:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...