fredag 4. oktober 2013

Bakte og crispy aspargesbønner - supermat!


Når jeg var 17 bodde jeg i et område av Australia som dyrket alt fra bananer, meloner, mango og grønnsaker. Hver dag plukket vi aspargesbønner - eller brekkbønner -  fra hagen som akkompagnerte middagen. Det kan være de gode minnene som gjør at jeg har lagt min elsk på denne grønne supergrønnsaken, men aspargesbønnen har mange kvaliteter som gjør den til en grønnsaksvinner. De kan steames, kokes eller grilles og de passer godt til lam, storfe, kylling, fisk - eller som en vegetarrett.

Denne varianten kan være det grønne alibi om du lager hjemmelaget tapas, eller som en "sidedish" til helgens søndagstek. Bakte, crispy bønner med parmesan, fetaost eller helt naturell.




Bilde: smartmatfoto



Bilde fra skinnytaste.com

Slik gjør du:

Vask brekkbønner i kaldt vann og skjær av endene.
Spre de utover en langpanne med bakepapir og bland inn litt olivenolje ( ca 2 ss).
Smak til med det du liker; litt salt og pepper, parmesan eller fetaost eller kanskje litt raspet hvitøk.
Sett dem i en ovn som er ca 200 grader. Bak dem først i 10 minutter, vend litt på dem, og la dem stå i 5 minutter til før du serverer.
Tilsett gjerne litt sitronsaft rett før servering og et lite dryss med raspet sitronskall ( økologisk sitron)









Hva med steamet brekkbønner på en salat med kokt laks, potet og smilenden egg?
Bilde fra myrecipes.com



Hvorfor er aspargesbønner en smart grønnsak?

De er rike på kostfiber som er viktig for en god fordøyelse og for å vedlikeholde en god tarmflora. En god fiberkilde er bra for å holde blodsukkeret stabilt og senker kolesterolet.
De er rike på folat som spiller en viktig rolle i produksjon av røde blodceller i tillegg til at det forebygger utvikling av ryggmargsbrokk hos fostre.

Håper aspargesbønnene finner veien til din tallerken!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...