tirsdag 24. september 2013

Hvorfor lage din egen mandelmelk?

Det finnes mange gode grunner for å lage sin egen mandelmelk. Det er lett, det smaker bedre enn den du kjøper på butikken, du tilsetter smak som du liker og den er sunn. Opplever du muskelkramper og overdreven tretthet etter treninga kan det være at du har litt lite magnesium. En stressende og hektisk hverdag, koffein og andre stimulanter kan tømme lagrene for magnesium og mange av oss trenger litt ekstra av dette mineralet. Vi er avhengig av magnesium for m.a å ta opp kalsium fra maten vi spiser, da magnesium er viktig for å aktivere vitamin D.  Så, test ut denne lette oppskriften i morgen og gled deg over hjemmelaget melk!

Dette trenger du for ca 1 liter:

2,5 dl mandler
1 liter fersk vann
1,5 ts hasselnøttsmør, eller en ts vaniljepulver, eller kankje 1 ts rått kakaopulver? Velg smaken du liker, men unngå sukker.

Bløtlegg mandlene over natten. Skyll av vannet og hell mandlene over i en blender eller en kjøkkenmaskin. Tilsett 1 liter ferskt vann og for eksempel vaniljepulver eller noe annet som du liker.  Jeg hadde hasselnøttsmør uten sukker og salt. Smakte kjempegodt!
Kjør i blender i et par minutter. Bruk så en sil, eller et klede som egner seg til å sile væske gjennom, og hell melken over i en skål eller en flaske. Da skiller du ut mandelmassen. Denne massen kan du godt bruke i en kake eller kanskje i en pannekakerøre.Hell mandelmelk på termos og ta med på tur!


God tirsdag dere:-)2 kommentarer:

  1. Jeg er kjempeglad i mandelmelk! Drikker nesten ikke melk i det hele tatt, og velger helst mandel eller havre. Med stevia i blir den perfekt!

    SvarSlett
  2. Jeg også! Stevia er selvfølgelig helt perfekt, tusen takk for inspill:) Har du prøvt med hampfrø da? Blir litt mer som skummetmelk:-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...