fredag 20. september 2013

Glutenfri muffins med høstens smak av søtpotet og friske epler




Jeg er, som dere har hørt flere ganger her på sidene, i høstmodus. Neste helg blir det høstfjell med gode venvinner og jeg gleder meg veldig til frisk og skarp fjelluft, deilig tur i et fargelagt landskap og ikke minst til god prat over et deilig glass rødt på kvelden.

Men den idyllen må vente en stund til og i mellomtiden koser vi oss hjemme med noen høstlige muffins med smak av norske råvarer og norsk høst.

Dette trenger du:

100 gr økologisk smør eller cocosa
2 ss rårørsukker eller rå agave ( søtpoteten er ganske søt i seg selv så du kan godt droppe å tilsette søtning om du vil)
3-4 egg
100 gr bokhvetemel
50 gr quinoaflak
Litt kanel 
1,5 ts bakepulver
Drøyt 1/2 dl melk av for eksempel ris, havre, hasselnøtt eller mandel

Slik gjør du:

Bak en middels  eller liten søtpotet i ovnen på ca 200 grader i ca 1 time - eller til du kan stikke en gaffel gjennom uten noe problem. La den kjøle ned litt før du åpner den med en kniv og tar ut det myke grønnsakskjøttet med en skei. 
Rør sammen smør/cocosa og økologisk rårørsukker. Smøret må være temperert. Bland sammen mel og bakepulver og rør det tørre inn vekselsvis med melken. Til slutt tilsetter du søtpotetmosen, ca 3 ss, kommer litt an på størrelsen. Om du har i for mye kan det være vanskelig å få dem ordentlig stekt.
Det skal uansett være en ganske tykk røre.

Scoop røren over i muffinsformer - de hever seg litt men du kan godt fylle dem litt mer enn jeg gjorde.
Stek midt i ovnen med varmluft på 180 grader i 25 - 30 minutter. Følg med!






God helg dere og nyt muffins som er fylt med betakarotener og kostfiber!

God helg:)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...