mandag 17. juni 2013

Rødbet på salat med linser - rotgrønnsak proppfull av antioksidanter




Rødbeter rå, rødbeter kokt og rødbeter bakt - det er mange muligheter og nye varianter kan stimulere smaksansene og smakegleden:)
I det siste har rødbetene i mitt kjøleskap funnet veien til juicpressa - men den har mye større potensiale selvfølgelig. Den  kan skjæres i tynne strimler og bakes på varmluft til chip for eksempel.  Når den  spises i sin opprinnelige form får du i deg kostfiber som er viktig får å oppretthold en sunn og glad mage.


Denne gangen hadde jeg rødbeter i en salat med røde linser, koriander, ingefær og limesaft





Slik gjør du:

Skrell 1 stk stor rødbet og kok i vann med litt salt til den er mør. Skyll i kaldt vann og tørk lett.
Skjær i passe tykke skiver og mariner i rødbetskivene i sitronsaft, litt honning og fersk ingefær. Lag en salat av spinat, ruccola, masse ferske urter og røde linser smaksatt med urtesalt og litt god olje.




Miks alt godt sammen og smak til med urter etter ønske, litt limesaft og en god olje.

:-)

2 kommentarer:

  1. Det var veldig godt:) Neste gang prøver jeg meg på en rødbet og avokado dipp variant;-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...