I denne kakevarianten bruker jeg, som ofte før, grønnsakskjøttet som ligger igjen i sentrifugen på juicepressa etter at jeg har laget juice på morgenen. Om du ikke lager juice selv kan du bruke en vanlig grønnsaksraspe og raspe grønnsakene du vil bruke i kakerøra - på denne måten blir det faktisk mer grønnsakssaft med i røren og kaken blir enda saftigere.
I dag blir min kake delt i små biter og tatt med på stranda som et lite mellommåltid mellom bading og leking i sanden. Ellers er den og fin som noe ekstra kos i matboksen eller sammen med en god kopp kaffe eller te.
Dette trenger du:
4 egg
3 dl Røros økologiske tjukkmjølk ( eller økologisk kefir)
3 ss grønnsakskjøtt eller rasp ( eksempelvis gulrot, eple, brokkoli og/eller ingefær)
2 dl sesammel eller bokhvetemel
2 ts fiberhusk
1 ts bakepulver
2 ss olivenolje, ekte smelta smør eller smelta cocosa
litt linfrø
1 ts kardemomme
1 ts kanel
2 ss skogshonning
litt salt
Slik gjør du:
Pisk eggene luftige og tilsett melken. Rør inn det tørre litt etter litt og tilsett honningen helt til slutt.
Hell røren i en lav kakeform kledd med bakepapir og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.
Litt linfrø gjør godt for magen
Hell røren over i en lav kakeform eller langpanne og stek på 200 grader i ca 20 minutter
Lykke til:-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar