tirsdag 10. september 2013

Dagens middagstips # 1: Fyll tallerken med grønnsaker i sterke farger! Smart tallerkenfordeling!
Høres jo ikke ut som tidenes tips, dette hører vi jo hele tiden. Eller gjør vi det? Vi hører ofte om 5 om dagen og at vi må passe på å spise grønnsakene våre. Men når vi sitter ved middagsbordet og ser ned på maten vi er i ferd med å innta, er det salaten, grønnsakene, fargene og vitaliteten vi ser mest av? De fleste av oss har fremdeles en tallerken som ser 40%  brun ut ( kjøtt), 40% hvit ut ( hvit pasta, hvit ris eller poteter) og ca 20 % grønn ( grønnsaker) ut.  Med en slik tallerkenfordeling er det ikke alltid like lett å få inn alle de vitale grønnsakene, den knasende salaten og de energiske spirene.
Derfor; dagens tips #1:  Fyll din tallerken med grønnsaker og salat i sterke farger. Gjerne 50% av totalen. Dander så med det du har av proteiner og fett; kylling, belgfrukter, kald pressede oljer, nøtter og andre godsaker.
Spis i rotasjon og varier mellom bakt, steamet, wokket og rått!


Det er lett å gå i fellen hvor vi spiser de samme grønnsakene hver dag. Pass på at du velger med stor variasjon. Spinat, hjertesalat, romano, ruccola, paksoi salater osv. Det er også et godt tips å variere på hvordan du tilbereder grønnsakene. Noen mennesker lever godt på råe grønnsaker, men for mange blir dette for hardt fordøyelig. Lett kokte grønnsaker er supre å blande  i en ellers frisk salat, smaksatt med litt sitron, olje, litt blåmuggost og ferske urter.

Prøv noe nytt: paksoi kokt med kokosmelk, gurkemeie, shitake, ingefær og lime!
http://nourish-me.typepad.com

Tenk variasjon! Bilde fra Bamas nettsider: bama.no

Grov salsasalat in the making. Sjekk oppskriften min:


Kylling eller fisk deles i fine stykker og danderes over salat og grønnsaker!Grønt måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...