tirsdag 17. september 2013

Tid for nøtter - lørdagskos eller som knasende musli på gresk yoghurt?

Jeg har fått spørsmål om oppskrifter med nøtter så her kommer en variant jeg testet ut forleden. Disse nøttebarene er supre til proteinsmoothien etter trening, eller som en knasende musli til frokost. Husk bare at som med alle ting så skal også nøtter spises i moderate mengder  - selv om dette ikke alltid er like lett (ja det stemmer!).

Når du velger nøtter som du skal bruke i bakst eller matlaging er det for det første viktig å velge nøtter som ikke er tilsatt salt og sukker. En annen ting å tenke på er at nøtter er svært sensitive for oksidering eller harskning, og må oppbevares mørkt, tørt og kjølig. Får nøttene tilgang på for mye lys og oksygen går harskningen hurtig. Når du åpner posen kan du helle nøttene over i et tett glass og sette det i kjøleskapet.

Så  - hva med de deilige snackbarene?

Dette trenger du:

16 svisker
2-3 ss økologisk honning ( eventuelt rå agavesirup )
3-4 ss gr  hasselnøttsmør
100 gr grovhakka mandler
100 gr grovhakka cashewnøtter eller valnøtter
1 ss chiafrø
1 ss gresskarkjerner 
2 ss sesamfrø ( valgfritt)
2 ss kopp cokosflak
litt rosiner, tranebær eller cacao nibs


 Slik gjør du:

Miks svisker, nøttesmør og honning i blender eller kjøkkenmaskin til det blir en klissete røre.
Hell deretter røren over i en bolle og tilsett restene av ingrediensene. Cocosflakene til slutt slik at de ikke smuldrer opp.

Hell det hele over på et brett eller en form med bakepapir. Pass på at du bruker en form som får plass i fryseren, uten at den skal være for dyp. Smør utover med en slikkepott til du får en jevn og fin flate. Om du vil kan du strø litt ekstra sesamfrø over.

Sett formen i fryseren i ca 2 timer til den blir hard. Legg" nøtteplaten" over på en skjærefjøl i kutt den i kvadrater med en god kniv. 

Oppbevares best i lufttett glass i kjøleskapet eller i fryseren. Om du oppbevarer det i kjøleskapet bør de spises i løpet av 3-4 dager.
Nøttemiks og gresk yoghurt. Kos dere!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...