fredag 6. september 2013

Høstsuppe med søtpotet og varme krydder
Etter en helt eksepsjonelt fin sommer er det helt greit at høsten nå tar tak i morgenlufta og kniper oss litt i kinna når vi drar på jobb. Jeg gleder meg veldig til høsten med nye farger ute og nye farger på matfatet. Søtpoteten er en utmerket kilde til kostfiber, som er viktig for å opprettholde en god fordøyelse, og den er full av betakarotener. Den er allsidig og kan brukes i supper, som pommes frites og i muffins - verdt å teste ut altså!

Denne suppen er varm, næringsrik og mettende - utmerket til tiden vi nå går inn i og lader opp til vinteren:-)
Hva trenger du:

1-2 søtpoteter ( 1 om den er stor)
2 gulrøtter
3 poteter
1 kinesisk hvitløk
1 løk
1 del ingefær, ca 1 ts fersk raspet ingefær ( valgfritt)
1 del gurkemeie, ca 1 ts fersk raspet gurkemeie ( eller ca 1 ts gurkemeiekrydder)
Kylling eller grønnsakskraft ( Jeg brukte økologisk hønsebuljong fra helsekosten - Kollo heter den)
Ca 1 liter vann
Ekstra virgin olivenolje
1 avokado
1/2 sitron
Salt og pepper


Slik lager du suppen:

Bak først søtpoteten i stekeovnen i ca 1 time på 220 grader. ( Se an størrelsen) 
Finhakk og surr hvitløk og løk i litt stekevennlig kokosolje eller ekte smør. Tilsett vann, poteter og gulrøtter. Kok til grønnsakene er møre. Tilsett ekte kraft eller økologisk buljong. Rasp over den ferske ingefæren og fersk gurkemeie. Når søtpoteten har bakt i ca 1 time er den mør, litt klissete og søtlig på smak. Del den i to og bruk en spiseskje til å skoope ut grønnsakskjøttet. Ha søtpoteten over i kjelen til de andre grønnsakene og bruk en stavmixer til å blende det hele sammen.

Smak til med saften av sitron, litt havsalt og nykvernet pepper. Om du ønsker en rundere smak kan du bruke litt kokosmelk eller havrefløte ( eller litt creme fraiche om du bruker melkeprodukter). Dander med biter av avokado, ferske urter og en dasj olivenolje.


Tips

Om suppen blir tykk tilsetter du bare mer væske.  Hell restene av suppa over på en termos og ta den med på jobb elle skole dagen etter - da smaker den ennda bedre!

Smakelig måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...