fredag 3. januar 2014

Start nyåret med utrensende koriandersmoothie - det skal jeg!

Godt Nyttår alle sammen! Her har det vært litt stille i romjula - en kjapp tur til Spania med storfamilien ble "alt konsumerende" men nå er vi på plass igjen og med masse overskudd til nye, spennende, smarte og vitale oppskrifter:-)

Januar blir en spennende måned. Fra og med neste uke kommer kommer jeg til å tilby ernæringsterapi og naturopati hos en fantastisk økologisk frisør og hudpleie på Skillebekk i Oslo som heter Body & Soul Spa. I årets første måned kommer vi til å ha fokus på å kvitte oss med julens overflod og renser kroppen med naturlig utrensende mat. Det blir massevis av inspirerende  og deilige smoothies, juicer, smarte supper og salater som hjelper oss "på plass".  Her kommer en av mine favoritter nemlig en smoothie med fersk koriander.


Bilde fra http://kinkycurlycoilyme.com

Detox urt og mer

Fersk koriander er en såkalt detox urt da den har evnen til å binde til seg, og kvitte seg med, toksiner som befinner seg i kroppen.
Koriander stimulerer fordøyelsen ved at den stimulerer sekresjon av fordøyelsesvæsker og sies og være behjelpelig på luftplager.

Dette trenger du til 2 glass


2 store blader grønnkål eller 2 dl spinat
1 dl fersk koriander
2 dl vann eller valgfri nøttemelk
3 dl ananas eller mango, eller en mix
En halv avokado
2 ss chiafrø

La chiafrøene bløtlegges i vannet i ca 10 minutter. Blend så chia og de andre ingrediensene, frukten til slutt, til du får en fin konsistens.

Lykke til:-)
2 kommentarer:

  1. Spennande! trenger virkelig detox;-) men trur du eg finn fersk koriander her i bygda? får sjekke idag... gleda meg til å teste:-) God laurdag til deg og dine:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Malin! Da får du be kjøpmannen ta inn noen kvaster;-) Kommer med flere alternativer på detoxmat etterhvert her, også uten koriander, så det er bare å være med:-) Håper vi sees snart!

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...