onsdag 15. januar 2014

Er du klar for en energisk immunboost? Grønn smoothie for rookies!

Er du som meg hodestups forelsket i grønn smoothie, eller rynker du fremdeles på nesen når du hører snakk om spinat eller grønnkål i frokostmixen?
Det ukjente, det som høres litt fjernt eller kanskje helt feil ut, krever for de fleste av oss en vurdering før beslutningen tas. Tempoet dette skjer i er individuelt og tar alt fra 2 sekunder til mange uker med "analytisk vurdering".  Hvordan er det med deg? I dag prøver jeg å senke terskelen for dere "green smoothie rookies" og frister med en variant med kiwi, cashewnøtter og avokado.
Etter denne håper jeg du står med åpne armer for de mange grønne variantene du kan lage, ikke bare i smoohties, men i juicer, supper, salater, dipper og desserter (!). Oh Yes!Dette trenger du


2 gode never usalta cashewnøtter ( nesten 2 dl)
1,5 dl rismelk, mandelmelk eller kokosmelk ( start med 1 dl og spe med resten om du trenger det)
1 avokado uten skall i biter fryst
2 modne kiwi
0,5 - 1 banan i biter fryst
Saften av en halv lime eller litt fersk sitronsaft

Kjør nøttene i blenderen til de er pulverisert. Bruk en skje til å løsne nøtteblandingen fra kant og bunn, slik at den blander seg med resten av ingrediensene som du så tilsetter. Kjør i gang blenderen igjen til du får en ønsket konsistens:-)

Tips


Rasp over litt fersk ingefær uten skall og blend sammen med resten av ingrediensene. Nå er smoothien blitt enda mer potent!
Ønsker du bær er frosne jordbær fantastisk her:-)
Bruk hampfrø uten skall til garnityr.
En liten helseguide 

Kiwi


Kiwien en syrlig men samtidig en søt frukt som er rik på C vitamin og andre antioksidanter, fiber og kalium. Den er perfekt for en grønn smoothie nybegynner!


Avokado


Avokado har for fult blitt godkjent som en supernyttig grønnsak ( er egentlig en frukt for å være nøyaktig) på tross av sitt relativt høye kaloriinnhold. Vi trenger det sunne fettet for å fungere mentalt og fysisk og avokado er en god kilde til enumettet fett i tillegg til kalium, B, A, K og C vitaminer. Når den i tillegg er rik på fiber blir magen også glad.

Cashewnøtter


Er en god kilde til magnesium, kalsium, sink, jern, folat, vitamin E,  fettsyrene omega 3 og 6 og kobber.
Sistnevnte hjelper cellene til å nyttegjøre seg av jernet i kroppen i tillegg til at den spiller en vesentlig rolle i energiproduksjon og cellenes antioksidantforsvar. Magnesium kalles av og til hjertemineralet og er gunstig på hjertehelsen og virker forebyggende på høyt blodtrykk og muskelspasmer.
Ha en super dag dere!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...