torsdag 9. januar 2014

Grønnkålsalat + tørkede tranebær + blomkålparmesan = Supergrønn Detoxmat!

Veien fra kokt til rå grønnkål tok litt tid for meg, men nå er den spreke kålen min nye favoritt i både smoothier, salater og i juice. Og den leverer virkelig sakene. Grønnkålen har i likhet med sine grønne familiemedlemmer en potent effekt på helsen vår. Den detoxer, hemmer overdreven inflammasjon eller betennelsesreaksjon i kroppen, er pakket med vitaminene A, K og C som alle er immunstyrkende og har en direkte effekt på både hud og beinbygning. I følge Tidsskriftet for den norske legeforening har nordmenn for lavt nivå av vitamin K. Dette ses i sammenheng med beinskjørhet. Et økt inntak av grønnkål er for de aller fleste av oss et smart og godt valg. 

Denne salaten er bare helt fantastisk alene, om du detoxer, eller som en sidesalat til kylling eller kalkun. Mmmmmm. Er du skeptisk til grønnkål og tenker tilbake på overkokt kålstuing må du bare legge disse tankene bort. Dette er knasende, smakfullt og vitalt!!;-) 
Ingredienser

2 store porsjoner

3-4 store blader grønnkål som skylles godt i kaldt vann
1/4 blomkål og en liten bit fersk parmesan ( kan droppe parmesan om ønskelig)
2 hvitløksfedd eller en halv kinesisk hvitløk
1 god neve valnøtter ( eller andre nøtter du har liggende)
Tørkede eller ferske tranebær. Om du bruker ferske anbefaler jeg at du baker dem i ovnen på varmluft i 10 minutter.
ca 4 ss olivenolje 
Saften av en halv sitron
1/4 ts havsalt eller litt mer urtesalt
1/4 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Finhakk grønnkålen nøye og plasser i en stor mixebolle. Bruk et rivjern til å raspe blomkål og parmesan. Finhakk eller bruk en hvitløkspresse så du sitter igjen med en paste av hvitløken. Hell hvitløken i en bolle og tilsett olivenolje og sitron. Visp blandingen godt sammen og smak til med salt og pepper.  
Bland grønnkål, blomkål og parmesan sammen og hell over dressingen. Masser oljen godt inn i salaten så den dekker aller flater. Dryss over hakkede valnøtter og tørkede eller bakte tranebær. 
Ha en digg dag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...