søndag 26. januar 2014

Smart smoothie for små og store, med eller uten hår på brystet!Mmmmm frokost


En smart måte å øke inntaket av grønt i hverdagen, spesielt til de som er litt mindre begeistret for det grønne sidekicket på tallerkenen, er selvfølgelig å ha det i en smoothie med frosne jordbær.
Jeg ble skikkelige fornøyd med dette resultatet. En ordentlig nærende, smakfull smoothie proppet med gode fettsyrer, antioksidanter, fiber og proteiner. Jeg dro på med 1 ts spirulina også, men det er egentlig nok av godsaker allerede.  Om du lurer på dette med spirulina så er spirulinaguiden.no veldig informativ:-)

Dette trenger du i en smart smoothie


I denne fyldige, "mat for Mons", varianten av en grønn smoothie finner du litt grønnkål, en god neve spinat, fersk koriander ( kan bruke bladpersille), gresskarkjerner, paranøtter, kokosmelk, frosne jordbær og saften av en sitron. Om du ikke har kokosmelk kan du bruke for eksempel mandelmelk og 1 ss kaldpresset cocosa. 

Blend frø og nøtter først til de er lett pulverisert. Tilsammen utgjør nøtter og frø en liten neve, ca 1 dl. Tilsett melk og litt vann og resten av ingrediensene. Bruk litt og litt av væsken slik at du får ønsket konsistens. Jeg liker den fyldig og tykk!
Topp det hele med litt grovhakkede paranøtter og noen korianderblader om ønskelig. Spis med skje og nyt hver eneste skje:-)

Har du noen tips på smarte smoothier er det bare å kommentere:-)Smoothie for matglade

Ha en nydelig søndag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...