I dagens VG belyses de mange ernæringsmessige fellene man kan gå i når det gjelder mat til barna - da spesielt i forhold til sukker og kjemiske tilsetningstoffer. En av disse fellene er de utallige frukt og bæryoghurtene som markedsføres direkte til barn i butikken.
Jeg minner dere derfor kjapt om denne lette måten å lage en sunnere og naturlig yoghurt på.
Gresk eller tyrkisk yoghurt ( soya yoghurt naturell om barna ikke tåler melkesukker eller melkeprotein)
Bær - uten noe tilsatt - som for eksempel blåbær, skogsbær, bjørnebær eller bringebær, røres inn som på bildet. Har du bær i fryseren er det fint om de har fått tinet litt. Oppbevar yoghurten på glass med lokk i kjøleskapet.
Fiks ferdig yoghurt med bær - kan sendes med i barnehagen i en liten tupperware:-)
Dette er ferdig yoghurt naturell hvor du tilsetter bær
SvarSlettJa det er det - veldig enkelt, men sunnere og mer naturlig enn fruktyoghurt fra butikken:-)
SvarSlett