Dagens ferskpressa juice ble en ordentlig "soljuice" full av betakarotener.
Betakarotener er kraftige fargestoffer som finnes naturlig i gule, grønne og oransje planter, og som fungerer som kraftige antioksidanter. I kroppen blir betakarotener omdannet til aktivt vitamin - A, retinol, som spiller en viktig rolle for vedlikehold av syn, ( spesielt nattsyn), immunforsvaret, forplantningsevne, slimhinner og vekst - for å nevne noe. Om du passer på at salaten din er fargerik og fin får du i deg betakarotener, som også kan gi en fin gyllen farge på huden - kan jo være greit i det ulltrøya byttes ut med litt lettere plagg snart:)
Dagens juice ble som følger:
- 4 gulrøtter
- 2 saftige epler
- 2 stenger stangselleri
- 1 fenikkel
- 2 glass vann
- saften av en lime
Den er absolutt en gulrotpreget juice, og det ga meg ideen om at pulpen fra juicepressa skulle bli brukt til en gulrotkake:-)
Grønnsakspulp fra juicepressa
Rør pulpen ned i kakerøren
Før steking
Oppskrift på egenkomponert gulrotkake:
- 4 egg
- 2 - 3 dl rismelk/mandelmelk/cocosmelk - eller annen melk etter ønske
- 1 dl vann
- 200 gr grovmalt speltmel ( har kan du bruke bokhvete, rismel og lignende om du er glutenfri)
- 2 ts økologisk bakepulver
- kardemomme - ca en halv ts
- kanel - ca en halv ts
- 2 ts økologisk rårøsukker - eller stevia ( 1 ts) eller kanskje agavesirup ( 1 ts)
- 50 gr smeltet cocosa eller ekte smør ( her kan du justere mengden opp om du vil ha den ekstra saftig)
- Gulrot, frukt og grønnssakspulp fra juicepressa, ca 2-3 ss
- 6 svisker - hakket
Bland alt det tørre i en bolle og rør inn det våte ( egg, vann, melk og smør/cocsa) i tillegg til svisker eller rosiner, tørka tranebær eller kanskje goijibær - se hva du har i skapet.
Stekes på 200 grader i ca 20 - 25 minutter - følg med. Den skal være saftig og ikke tørr:-)
Stekes på 200 grader i ca 20 - 25 minutter - følg med. Den skal være saftig og ikke tørr:-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar