mandag 8. april 2013

Ferskpressa gulrotjuice - full av betakarotener! Og hva med en gulrotkake mens du er i gang?



Dagens ferskpressa juice ble en ordentlig "soljuice" full av betakarotener.
Betakarotener er kraftige fargestoffer som finnes naturlig i gule, grønne og oransje planter, og som fungerer som kraftige antioksidanter. I kroppen blir betakarotener omdannet til aktivt vitamin - A, retinol,  som spiller en viktig rolle for vedlikehold av syn, ( spesielt nattsyn), immunforsvaret, forplantningsevne, slimhinner og vekst - for å nevne noe. Om du passer på at salaten din er fargerik og fin får du i deg betakarotener, som også kan gi en fin gyllen farge på huden - kan jo være greit i det ulltrøya byttes ut med litt lettere plagg snart:)

Dagens juice ble som følger:
  • 4 gulrøtter
  • 2 saftige epler
  • 2 stenger stangselleri
  • 1 fenikkel
  • 2 glass vann
  • saften av en lime


Den er absolutt en gulrotpreget juice, og det ga meg ideen om at pulpen fra juicepressa skulle bli brukt til en  gulrotkake:-)


Grønnsakspulp fra juicepressa



Rør pulpen ned i kakerøren

Før steking

Oppskrift på egenkomponert gulrotkake:

  • 4 egg
  • 2 - 3 dl rismelk/mandelmelk/cocosmelk - eller annen melk etter ønske
  • 1 dl vann
  • 200 gr grovmalt speltmel ( har kan du bruke bokhvete, rismel og lignende om du er glutenfri)
  • 2 ts økologisk bakepulver
  • kardemomme  - ca en halv ts
  • kanel - ca en halv ts
  • 2 ts økologisk rårøsukker - eller stevia ( 1 ts) eller kanskje agavesirup ( 1 ts)
  • 50 gr smeltet cocosa eller ekte smør ( her kan du justere mengden opp om du vil ha den ekstra saftig)
  • Gulrot, frukt og grønnssakspulp fra juicepressa, ca 2-3 ss
  • 6 svisker - hakket

Bland alt det tørre i en bolle og rør inn det våte ( egg, vann, melk og smør/cocsa) i tillegg til svisker eller rosiner, tørka tranebær eller kanskje goijibær - se hva du har i skapet.
Stekes på 200 grader i ca 20 - 25 minutter - følg med. Den skal være saftig og ikke tørr:-)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...