fredag 12. april 2013

Glutenfri fredagspizza - guttas favoritt





Av og til må man bare ha pizza - og jeg satser på at gutta i huset lager denne i kveld.  Glutenfri bunn er ikke alltid like enkelt - men denne oppskriften fra Kernesund familie funker som regel alltid:-)


250 ml vann
3-4 ts Fiberhusk ( oppskriften fra Kernesund familie sier 5 ts men det syns jeg blir for mye)
200 gr bokhvetemel
75 gr fullkornsrismel ( kan og bruke eks mandelmel, sesammel og lignende) 
2 ts bakepulver uten hvete 
1/2 ts salt
1 - 2 ts tørket oregano
1-2 ss olivenoljle eller cocosolje.

Bland alt det tørre og tilset temperert vann mens du rører deigen med kjøkkenmaskin eller for hånd. Bruk gjerne litt ekstra olivenolje på kjevla når du skal kjevle ut deigen på en bakapapirkledd langpanne.



Du kan godt forhåndsteke bunnen på 200 grader i 10 minutter før du topper pizzaen med det du ønsker.


Stek på midterste nivå i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter.

God fredag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...