mandag 20. januar 2014

Dagens suppe med fennikel og blomkål….smart suppe for bra helse



Denne suppen ble til på slump, med overraskende bra resultat, så jeg har dessverre ikke en eksakt oppskrift. Når det er sagt så tror jeg ikke du trenger det heller da disse råvarene gjør hele jobben uansett;-)

Du trenger ( sånn cirka) for 2 gode porsjoner


1 hel fennikel skjært i skiver
0,5 blomkålhode
1 kinesisk hvitløk finhakket
3 stk stangselleri i terninger
Ca en boks kokosmelk
Vann
Sukker og gjærfri kylling eller grønnsaksbuljong
Fersk ingefær
Gurkemeiekrydder
Havsalt og kvernet pepper
Økologisk fetaost
Spinat
Økologisk ekstra virgin olivenolje

Slik gjør du


Fres hvitløk, stangselleri og fennikel i en kjele med litt ekte smør eller cocosa. Tilsett kokosmelk, vann, blomkål og økologisk buljong. Tilsett gurkemeie og kanskje litt anis. La småkoke i ca. 30 minutter. Bruk en stavmiker for å få en jevn og fin suppe. Smak til med havsalt og pepper og rasp over fersk ingefær noen minutter før servering.
Server med spinatblader, litt økologisk fetaost, noen biter avokado, en god olivenolje.

Smart suppe

Fennikel er full av antioksidanter og kostfiber som booster immunsystemet og reduserer det dårlige kolesterolet. Sammen med blomkål får du en suppe med antiinflammatoriske og immunstyrkende kvaliteter som holder frie radikaler i sjakk.



Håper det smaker:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...