torsdag 24. oktober 2013

Pannekaker av bokhvete - Glutenfrie gleder og proppfull av næring!
Bokhvete kommer fra denne planten med fine hvite blomster
Bilde fra wikipedia

Hva er bokhvete?

Bokhvete er ofte brukt i raw food oppskrifter, og har et navn som kan forvirre. Selv om hvete fremgår av navnet er det ikke en korntype, men et frø. I Norge regnes den som åkerugress og vokser så langt nord som til Trøndelag.

Bruk av bokhvete

I dag finnes den i flere glutenfrie produkter som mel, frokostblandinger og som rå frø.  Jeg har ikke testet ut rå frø men bruker flittig melvarianten i rundstykker, pannekaker og vafler. En annen fantastisk bruk av bokhvete finner du i bokhvete nudler, ofte servert kald som en salat. Fantastisk!

Ernæring og bokhvete

Bokhvete er, på linje med andre frø, nøtter, korn og grønnsaker, en god kilde til kostfiber som har en stor og avgjørende påvirkning for helsen vår. Spesielt nevnes hjerte/kar lidelser, diabetes, overvekt og flere av problemene relatert til fordøyelsen vår. Tilstrekkelig med kostfiber og mye vann gjennom dagen kan forebygge men og gjøre underverker på helsen din. Bokhvete har også et høyt nivå av tryptofan. Tryptofan er en aminosyre som danner seratonin og melatonin som vi trenger for å sove godt, og for å opprettholde grunnleggende psykisk velvære. 

Glutenfrie bokhvete pannekaker

Dagens pannekaker er en glede og både servere å innta.

2.5 dl bokhvetemel
1 dl fullkornsrismel
2 egg
1ts bakepulver ( glutenfritt) om du lever helt glutenfritt
1 ts vaniljepulver ( ikke vaniljesukker)
0,5 ts kanel
0,5 ts kardemomme
2,5 - 3 dl mandelmelk eller rismelk
2 ss smeltet kokosolje
Ekte smør til å steke med ( bruk kokosolje som tåler steking om du ikke bruker melkeprodukter)

Bland sammen det tørre før du tilsetter melken, eggene og kokosoljen. Rør til du får en jevn og fin konsistens. La røren svelle noen minutter før du steker dem på panne med smør. Mmmm.!Rå bokhvetefrø 
Bilde fra puregoodness.net


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...