tirsdag 29. oktober 2013

Hvorfor brokkoli er en supergrønnsak og hvordan den kan serveres som salat til dagens middag!
Bilde for smartmat av fotograf Pia Bråthen

Ikke bare salat


De fleste av oss kan gå oss litt blinde av det grønne tilbehør til middagen. Samme type salatblader hakkes hektisk opp og får følge av agurk og cherrytomater som blandes inn for farge og konsistens. Ikke det mest motiverende når man prøver å øke inntaket av den fargerike og vitale maten, den som tilfører kroppen gode enzymer, vitaminer og mineraler. Om du kjenner deg igjen i denne beskrivelsen foreslår jeg at du prøver ut denne varianten.
Epler og de ulike kålvariantene hører høsten til, og kombinert med avokado ( som hører med til alle årstider) og fersk sitronsaft får du en knasende og forfriskende rett. Jeg ville servert den til økologisk kylling eller kalkun.

Dette trenger du til 2 personer

1 eple
1 avokado
En halv, eller en hel brokkoli
Saften av en halv lime
Fersk timian
Fersk chilli
Ekstra virgin olivenolje
Litt salt og pepper

Skjær epler og avokado i fine biter. Brokkolien deles og kuttes i små buketter. Husk å renske stilken og skjær den så i skiver - den har en friskere smak og en knasende konsistens. Om du har problemer med å fordøye rå brokkoli kan du godt steame den i litt kokt vann i noen minutter. Skyll den så i kaldt vann og tørk med et klede før du blander den med resten.
Tilsett olivenolje, sitronsaft , fersk timian og vend dette godt inn i salaten. Om du ønsker et ekstra gir kan du drysse over litt fersk chilli til slutt.Bilde fra livelovefruit.comFordeler ved å velge supergrønnsaken brokkoli som en del av kosten


  • Detox!  Brokkoli inneholder 3 phytonutrienter som sammen påvirker kroppens eget avgiftningssytem
  • Virker antiinflammatorisk! Denne supergrønnsaken inneholder et høyt nivå av flavonoider som kan redusere allergi og inflammasjon gjennom påvirkning av prostaglandinsystemet.
  • Er en god kilde til kostfiber som kan redusere det dårlige kolesterolet og bedrer fordøyelsen
  • Brokkoli er en god kilde til vitamin C som styrker kroppens immunsystem. Vitamin C er en viktig komponent i dannelsen av bindevev og er derfor bra for hud, hår og negler. Mange bruker ekstra C vitamin for å forebygge forkjølelser, men dens rolle som en naturlig antihistamin gjør at den også er fin når man har milde allergier.God middag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...