Jeg har fått flere forespørsler etter oppskrifter på glutenfrie langpannebrød. Så i dag tidlig gjorde jeg et forsøk på å skrive ned fremgangsmåten:)
Jeg brukte følgende
- 100 gr bokhvetemel ( her kan jyttmel fint brukes også)
- 50 gr sesammel ( her kan mandelmel eller kokosmel også brukes)
- 1 ss fiberhusk
- 2 ss fibrex
- 2 stk egg ( dette kan erstattes med litt mer væske i form av vann eller havremelk/rismelk/mandelmelk - men det finnes også eggerstatninger på helsekosten om du ikke tåler egg)
- 6 - 7 dl rismelk ( kan godt ta 3 dl rismelk og 3 dl vann)
- 2 store ss smeltet cocosa
- litt havsalt
- 1 ss lakrispulver
- 1 stor gulrot
Først pisket jeg eggene luftige og tilsatte rismelken og smeltet cocosa. Jeg blandet alt det tørre sammen i en annen bolle og mikset det forsiktig i melkeblandingen mens jeg rørte med en visp.
Så tilsatte jeg raspet gulrot og smurte den tykke røren utover langpannen. Husk bakepapir:)
Stek midt i ovnen på 180 - 200 grader på bakefunskjon ( ikke varmluft) i 20 - 30 minutter.
Disse brødene blir litt mer fuktige enn vanlige brød, du kan godt skippe gulrort om du ikke ønsker det. Jeg syns bare det er godt:)
Lykke til.-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar