Jeg har snakket om byggkorn tidligere - og her kommer en annen veldig smakfull variant:)
Om du lever helt glutenfritt så kan byggkorn byttes ut med kokt quinoa eller bare naturris.
Her har jeg kokt hele byggkorn i vann med litt havsalt. Husk å skylle kornene godt i kaldt vann før de kokes. Bruk to kopper vann pr kopp byggkorn. Jeg bruker alltid å få vannet opp til et kokepunktet før jeg slår ned varmen og lar det småkoke i 40 - 45 minutter med lokk.
Til varianten på bildet freste jeg skivet gulrøtter, fenikkel, rødbeter og stangselleri, samt finhakket hvitløk, i stekepannen med en blanding av litt smør og cocosa. Etter som grønnsakene var blit litt møre tilsatte jeg de avsilte bykkornene i tillegg til masse fersk timian og basilikum. Bruk litt sitronsaft og evt smak til med urtesalt og pepper rett før servering.
På bildet over har jeg rikelig med crispy salat i bunn, toppet med bykkornblandingen og litt torsk fra i går. Kjempegodt:)
Rosa fisk som laks eller ørret funker også, om det er det du har i kjøleskapet:)
God middag:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar