fredag 22. mars 2013

Hjemmelaget kyllingkraft - miniversjon



Hos mange er  helstekt kylling eller kalkun en del av menyen - her er en miniguide til å lage lettvint kraft av skroget til kyllingen etter at kjøttet er spist opp. Av kraften kan nydelige supper og smakfulle sauser trylles frem. Av denne kraften lagde jeg en grønnsakssuppe med masse herlige ferske urter - selvfølgelig:-)




Når du har ribbet kyllingen for kjøtt ( husk at om dere ikke spiser hele kyllingen den dagen du har det til middag, er kyllingkjøttet kjempefint som pålegg neste dag) legger du skinn og bein i en stor kasserolle og fyller med vann. Jeg har i noen fedd hvitløk, en hel gul løk i båter, samt fersk rosmarin eller oregano - disse urtene gir mye smak.







Dette kan småkoke lenge - flere timer, men om du er litt rastløs som meg så blir det også bra etter bare to timer. Bruk en god sil når du heller av kraften slik at du sitter igjen med en klar og fin kraft fri for små bein. Om du ikke skal lage suppe med en gang kan du fryse kraften i passe porsjoner som lett kan tas frem en annen gang.




I denne suppen hadde jeg skåret aubergine i terninger og strimlet en stor purre og tre stenger med selleri. Dette kokes i kraften til det er mørt - ca 40 minutter.


Møre grønnsaker



Så tilsatte jeg 2-3 gulrøtter i skiver eller staver, pluss et blomkålhode skåret i fine buketter og en boks hermetiserte tomater. Dette trenger ikke mer en 5 - 10 minutters småkoking. Smak til med salt og grovkvernet sort pepper, fetaost, olivenolje og ferske urter; timian, oregano eller fersk estragon:-)




Vel bekomme:-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...