onsdag 28. august 2013

Glutenfritt plommebrød og syrlige bær.






Jeg lovet dere en plommekake - og her kommer den, det vil si jeg velger å kalle den plommebrød da den ikke er søt og passer fint til hverdags - kanskje som en liten overraskelse i matboksen.


Dette trenger du:

3-4 dl kokte plommer uten stein ( om du koker opp store mengder er det supert å fryse ned resten)
4 egg
50 gr malte sesamfrø
50 gr malte chiafrø
100 gr bokhvete
100 gr quinoaflak 
1 ts bakepulver ( glutenfritt ved behov)
Litt kanel 
3 ss smeltet cocosa
2,5 dl rismelk
2,5 dl vann
1 - 2 ts rårørsukker eller stevia om du skal være forsiktig med blodsukkeret.
Fersk ingefær
Økologisk honning ( valgfritt)










Slik gjør du:

Del plommer i to og kok dem i en kasserolle med noen strimler fersk ingefær uten skall. Når de har småkokt i ca 30 minutter kjøres de i blenderen til en tykk plommesaft.
Bland alt det tørre sammen og rør inn vann, melk, plommesaft, cocosa og eventuelt litt honning.
Pisk eggene og rårørsukkeret til eggedosis og vend det forsiktig inn i røren.
Hell over i en kakeform ( ikke for høy) og la den svelle litt før du setter den i ovnen. Pynt med et par skiver eple.
Stek på 180 grader varmluft i ca 30 - 40 minutter.

Server med noen kokte ingefærplommer...mmmmm!


Lykke til!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...