tirsdag 27. august 2013

Kyllingsuppe med risnudler og chilli!







Etter flere år uten nevneverdig bruk av chilli har endelig smaksløkene våknet og ønsker mer av sterke, klare smaker.
Denne suppen er kjempegod om du er glad i vietnamesiske supper med masser av urter, chilli og god kjøttkraft.




Du trenger:

1 økologisk kylling
2-3 gulrøtter
1-2 hvitløk
En halv eller hel fersk chilli 
Sambal Oelek paste
En hel bunt med ferske urter; gjerne en kombinasjon av flere sorter
1-2 Stangselleri
1-2 Løk
Saften av en lime
Litt salt og litt pepper


Slik gjør du:

Del kyllingen opp i stykker av bryst, lår, vinger og skrog. Brun i pannen med stekevennlig kokosolje eller ekte smør.  Skroget kan du legge i en egen kasserolle etter at det er brunet, tilsett vann og la det småkoke en time eller to. Sil av kjøtt og bein og du har en god kraft som du bruker i suppa.
Finhakk stangselleri, chilli, løk og hvitløk og surr med kyllingene i et par minutter.  Tilsett så ca 1 liter vann og hele gulrøtter og la dette småkoke lengst mulig. Ca 2 timer. Bruk også kraften av skroget når den er klar. 
Om du liker kokosmelk kan du smake til med ca 1 dl mot slutten av koketiden.
Til slutt tilsetter du limesaft og finhakket og ferske urter.

Kok risnudler som beskrivet på pakken. Når suppen er klar starter du med å legge risnudlene i en suppebolle etterfulgt av selve suppen. Dander med ekstra urter og chillipaste.







God middag!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...