Morgenstund med sprø flak av frø, mandler og tørka bær..
Jeg ergrer meg til stadighet over butikkhyller med uttallige varianter musli basert på dårlig korn, alt for mye sukker, søtning, dårlige fettsyrer og andre tilsetninger. Jovisst smaker de søtt og godt, men som jeg hørte på radion for et par dager siden så er det litt som å servere lørdagsgodteri til hverdags - og det er det jo ytterst få som egentlig tenker at er ok.
Men av og til må vi ha en variasjon fra smoothie, havre eller hirsegrøt, yoghurt og bær, og da kan denne knasende frokostblandingen være et smakfullt alternativ.
Dette er egentlig så lett som at du tar din favoritt knekkebrødoppskrift og lager en knasende god frokostblanding av den.
Her er eksempel på en glutenfri variant:
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø ( 0,5 dl kan knuses i blender)
1 dl gresskarkjerner
1 dl mandler ( knuses i blender)
1 ts urtesalt
1 ts fiberhusk eller knuste physsilimfrø ( må ikke ha dette)
2,5 dl vann
1-2 ss olivenolje eller smeltet cocosa
1 ss økologisk honning
1 ts rått kakaopulver
1 dl rosiner ( evt tilsett tørka blåbær til slutt)
Som du ser kan dette like godt bli hjemmelaget knekkebrød som musli...
Rør frø og mandelblanding sammen med vann og tilsett litt urtesalt (eller litt havsalt) og honning.
Det blir en grøtaktig røre som du kan smøre utover en langpanne kledd med bakepapir.
Stek på varmluft på 150 -170 grader i ca 20 minutter. Ta så ut langpannen og del platen i skiver/ruter å strø rått kakaopulver over. ( Du kan blande kakaopulveret i selve røren også)
Stek videre i ca 10-15 minutter. En siste gang tar du ut langpannen og nå knuser/deler du skivene til små biter. Tilsett rosiner eller annen tørka bær før du setter alt sammen tilbake i ovnen i nye 10 minutter.
Ta ut og la de tørke/stivne før du legger blandingen på glass.
Deilig med rått kakaopulver og rosiner..
La blandingen lufttørke før du legger den på glass.
Det finnes mange muligheter på både oppskrifter, bruk av urter og bær - bruk gjerne kommentarfeltet for innspill på mulige varianter:)
Fin dag så lenge!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar