fredag 16. august 2013

Resteris og verdens beste omelett
I de siste dagene har praten handlet om det faktum at vi generelt kaster alt for masse mat - at vi handler etter vane og ikke etter behov. Som kusina mi litt humoristisk sa; "jeg kommer alltid hjem med et brød og en pakke rømme - dette selv om ingen i familien er store brødspisere og rømmen, ja den brukes vel på fredagen til taco!" Resultatet er at brød kastes og rømmen mygler i takt med at en ny pakke settes inn i kjøleskapet. Vi lo litt av denne håpløse handlevanene hennes, men det er nok mange som kjenner seg igjen i dette og at de samme matvarene må kastes gang etter gang.

Det kan være lurt at en middag i uken tar utgangspunkt i at rester skal brukes. Her er tips på en mettende omelett som bruker rester fra tidligere i uken.

Dette hadde jeg i min leftover omelet forleden:

4-5 egg
Grønn, gul, rød paprika - eller andre grønnsaker
Litt fetost i terninger (eller kanskje du har en halv boks cottage cheese?)
Naturris fra middagen i går med rødløk og basilikum
Spekeskine eller annet kjøtt som ligger i kjøleskapet; for eksempel kyllingfilet som skjæres i fine skiver.

Surr grønnsaker og ris i panne med litt smør eller cocosa. Tilsett piskede egg med litt salt og pepper samt fetaost eller cottage cheese.
Legg på lokk og skru ned varmen slik at at omeletten får stivne. Mot slutten legger du på det du har av for eksempel en god skinke, litt kylling fra en tidligere middag eller kanskje litt kald laks?

Lykke til.-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...