fredag 2. august 2013

En grilltallerken og en tallerkenfordeling som gjør godt for magen.




Solen skinner fremdeles i sommer Norge, det er fredag og grillen står fremme og frister til gode middager. Men grillsesong i Norge er ofte en tung og ikke så lett fordøyelig affære med et stort stykke kjøtt, litt salat og poteter i rømme. Denne klassiske tallerkenfordelingen kan etterlate deg med en tung og oppblåst mage. Som Naturopat og Ernæringsterapeut jobber jeg mye med tallerkenfordelinger som balanserer mengde protein, fett og karbohydrater. Nordmenn spiser mer og mer kjøtt som i større og større grad er foret på en måte som skaper en mindre gunstig omega 3 versus omega 6 sammensetning. Fra et helsemessig ståsted er dette uheldig. Jeg sier ofte til mine klienter at kjøtt kan være en deilig smakstilsetter til en tallerken som ellers skal fargelegges i grønt, rødt, gult og oransje. Det de fleste av oss trenger mer av er sesongens ferske grønne varianter og en grilltallerken som er bra for magen kan se ut som på bildet over.

Til denne tallerken trenger du:

Smørgrillede purreløk
Salat av tomat, agurk, ruccola, mozarella, fersk rosmarin, litt sitronsaft og en god olivenolje
Ovnsbakte poteter og søtpotet
En nakkekotelett eller et stykke entrecote som skjæres i tynne skiver og deles mellom 2 personer


Fortsatt god sommer og god fredag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...