torsdag 3. april 2014

Lag en smartere leskedrikk: Chiavann med ferkspresset sitron


Det tok litt tid før jeg lot meg overbevise om at chiavann faktisk var verdt et forsøk, men nå kjære dere er jeg en "chiavann-tilhenger". Helt enig i at det ser litt merkelig ut ved første øyekast , første munnfull oppleves kanskje også litt merkelig, men smak til ditt chiavann med frisk frukt som ferskpresset lime, sitron, eple eller litt tart cherry, og du har en forfriskende og funksjonell leskedrikk. I tillegg er det det jo litt gøy å servere noe litt uvanlig eller hva?;-)


Sliter du med å få i deg nok omega 3? Om ja er chiavann definitivt for deg. Chiafrøene er fulle av den essensielle fettsyren som er viktig for et sterkt immunforsvar og for å dempe betennelser i kroppen. I tillegg er disse superfrøene også en kilde til proteiner og mineraler, mellom andre jern, kalsium og magnesium. Har du problemer med fordøyelsen kan chia, sammen med andre tiltak, hjelpe deg. Når chiafrøene ligger i vann i drøye 15 minutter omdannes de til små geleklumper. Dette kan virke smørende og lindrende på en en sliten tarmslimhinne. Husk at i tarmslimhinnen finner vi kroppens førstelinjeforsvar og det må næres og beskyttes:-)Hva med litt tart cherry i chiavannet? Forfriskende!

Slik gjør du


Bland ut 1-2 ss chiafrø i en mugge med vann og la dette stå i kjøleskapet i drøyt 15 minutter. ( Viktig at de får svellet lenge nok) Smak til med det du syns er forfriskende; ferkspresset appelsinjuice, grønnsaksjuice, lime, sitron eller tart cherry. Server iskaldt etter en dag i sola, eller kanskje etter treninga. Frøene faller ned til bunnen så ha en røreskje tilgjengelig når du serverer:-)


Ha en forfriskende dag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...