tirsdag 8. april 2014

Nøttemusli med banan - himmelsk god!I dag tester jeg ut en variant  hjemmelaget musli på oppdrag for en kunde som ønsker sunne og  hjemmelagede retter av typisk hverdagsmat levert til dem 1 gang i uken.  Veldig morsomt oppdrag, jeg har nå en uendelige tankestrøm som holder meg våken 3 timer hver natt ( helt sant), som har sparket i gang kreativiteten. Nå må jeg bare spesifisere oppskriften da denne testen er laget litt på slump - men resultatet er fantastisk!! Jeg kom over noen oppskrifter som brukte banan i muslien, og for min del har det åpnet nye muslidører;-) Håper du prøver oppskriften selv om den er litt på "gefulen" i dag. Lover at jeg skal oppdatere den når den blir mer eksakt.
Påskesnacks på tur eller til frokostbordet


Jeg anbefaler dere å lage en stor porsjon av denne muslien og ta den med på påskefjellet, eller nyt den i påskesola i byen. Den er perfekt til frokost med litt mandelmelk eller toppet over litt gresk yoghurt eller en grønn smoothie.
I motsetning til den muslien du kjøper i butikken inneholder denne kun naturlige ingredienser, uten tilsatt raffinert sukker og dårlige oljer. Her er det naturens spiskammer som regjerer med god harmoni mellom fett og karbohydrater som holder blodsukkeret stabilt.
Sunne, naturlige og smakfulle munnfuller


Med valnøtter, mandler, gresskarkjerner, sesamfrø, solsikkekjerner og økologisk havregryn har du et fantastisk utgangspunkt. I en håndfull har du en god dose sunne fettsyrer, mineraler, vitaminer og kostfiber. Dette er bra mat for kroppens celler og behjelpelig for en stadig stresset og utsatt fordøyelse. Smaksatt med honning, banan, kanel og litt havsalt glemmer du at alt annet en å nyte en smakfull og, forhåpentlig, stille stund:-)

Dette trenger du til en god krukke med deilig musli


2 -3 dl økologiske eventuelt glutenfrie havregryn
1 neve valnøtter
1 neve mandler
ca 2 ss sesamfrø
ca 2 ss solsikkekjerner
ca 2 ss gresskarkjerner
ca 2 ss tørkede tranebær
1 ts kanel
2-3 ss økologisk kokosflak/masse
Litt havsalt
1 drøy ss cocosa
1 ss hasselnøttsmør ( kan sikkert bruke mandel - eller  cashewnøttsmør eller tahinipaste også)
1 moden banan
1 liten ( eller stor) ss økologisk honning:-)
Slik gjør du


Grovhakk nøttene og bland sammen med alle de tørre ingrediensene. 
Mix banana, cocosa og hasselnøttsmør i en blender til du har en jevn røre. Hell over de tørre ingrediensene og bland godt. Skoop alt sammen over i en langpanne kledd i bakepapir. Stek på ca 200 grader varmluft i 15 minutter. Rør med en tresleiv og fordel muslien godt og bak så videre i ca 15 -20 minutter.
La muslien kjøles ned fullstendig ( det er nå den blir ordentlig crispy)  før du heller den over i en tett container eller et stor glass med lokk.
Oppbevares tørt og mørkt.


Håper denne knasende muslien finner veien frem til din påskeferie:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...