mandag 28. april 2014

Søtpotet wedges og tahinidipp - Matlykke på fat!


Disse båtene med sesambakte søtpotetbåter, vil om ikke gi deg heder og ære, så i alle fall glade og fornøyde grillgjester i sommer. Disse blir en gjenganger hos oss i våres - for sure! Dere kjenner jo til at mitt mathjerte banker ekstra hardt for denne rotgrønnsaken full av kostfiber og betakarotener. Gi meg søtpotetpure, søtpotetmuffins, søtpotetsuppe eller bakt søtpotet i salat anyday:-) Denne topper kanskje alle de andre variantene, nemlig crispy søtpotetbåter med en ny favoritt: tahinidipp! Lykke servert på et fat!

Slik gjør du


For å lage denne tahinidrømmen av en dipp trenger du

1,5 ss. tahini
1 fedd hvitløk
0,5 moden avokado ( kan lage uten avokado også)
1-2 ss. kaldpresset olivenolje
1 ss sitronsaft eller eple vinagrette
En liten kvast finhakket urter som koriander, rosmarin eller basilikum ( kan lage uten urter også)
Ønsker du en mildere variant kan du bruke 1 ss. yoghurt naturell.

Kjør alt sammen i en blender eller kjøkkenmaskin til du får en jevn konsistens. Bevares kjølig frem til servering.

Alt du trenger er å skrelle søtpoteten ( eller vaske dem godt og beholde skallet på), skjære den i fine, noenlunde like, skiver. Hell over litt god olivenolje eller litt stekevennlig kokosolje ( cocosa eller aman prana er veldig bra kvalitet), litt vann og smaksett med havsalt eller urtesalt. Hell de over en langpanne kledd i bakepapir.

Stek disse gylne båtene på 180  - 200 grader varmluft i ca 30 minutter. Rør om med en tresleiv slik at de stekes fra alle sider. Mot slutten av baketiden ( når de begynner å bli møre) kan du godt sette på grillfunksjonen et par minutter slik at de blir ekstra crispy i kantene. Følg bare med så de ikke brenner seg!
Ta stekebrettet ut av ovnen og hell båtene over på en rist kledd i bakepapir. Dryss over sesamfrø og smak til med urtesalt eller litt godt havsalt. 
Server som snacks eller som en del av en middag akkompagnert med en grønn salat og noe godt fra gillen.


Håper sola skinner hos deg også i dag:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...