torsdag 21. mars 2013

Det grønne alibi i påska


Det blir appelsiner, krim, mørk sjokolade og helt sikkert lammelår i påska - men det blir og masse grønt. Her er noen gode grønne varianter, fine alene eller som en "salad on the side"

Salaten ovenfor består av følgende:

Fersk og fin spinat - ikke babyspinat
Ruccola
Cashewnøtter - lett rista i panna uten salt
Cherrytomater
Avocado
Hjemmelaget pesto 
Ferske urter timian og rosmarin
Kylling ( steamet eller bakt) i skiver
Kaldpresset olivenolje, en dasj sitronsaft og urtesalt


Skyll salaten godt i iskaldt vann og spinn dem i salatspinner om du har det. Bland ruccola, spinat og ferkse urter godt sammen. Vend inn litt olivenolje og sitronsaft i salaten allerede nå.
Skjer avokadoen i lange skiver, cherrytomate delt i to og agurk i terninger og bland så i salaten.
Dander med de rista cashewnøttene, kyllingen og pestoen.



Herlige - deilige - vakre og fantastiske urter!!





Salaten ovenfor er en favoritt og den er fin til fisk som laks - men kan godt funke med lam også!

En pose baby leaf mix
En halv fenikkel
Litt ruccola
Avocado

Igjen vaskes salaten godt i iskaldt vann og tørkes så godt som mulig. Vend inn litt olje og sitronsaft. Om du syns rå fenikkel blir litt "mye" kan den få en rask tur i stekepanna med litt cocosa. Når den er blitt litt   mør legger du den oppå salaten som nå blir lun og god;-)






Om du er glad i kål er denne for deg.

Steamet brokkoli og blomkål - ikke kok slik at de blir slappe - som skylles i kaldt vann før det blandes med for eksempel hjertesalat og avokado. Som vanlig litt olje og sitronsaft men her har jeg brukt litt creme-fraiche med lime og pepper

Kjempegodt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...