fredag 29. november 2013

Sunn sjokoladekake med nyttige og energirike nøtter - perfekt etter en treningsøkt!
Helsegevinster med nøtter


I desemberutgaven av Det Nye Shape Up snakker jeg om helsegevinstene man får av å bruke nøtter som mellommåltid og i måltider generelt.  Er man fysisk aktiv eller trener mye hjelper mineralene i nøtter mot opphopning av melkesyre etter en treningsøkt, samtidig som de kan regulere væskebalansen. I tillegg inneholder nøtter gode fettsyrer og proteiner som styrker immunforsvaret generelt.
I artikkelen Go Nuts av journalist Vivian Songe, Bjørg-Elin Finstad fra Sunt Hjem og meg selv, gir vi en god oversikt over de fleste nøtter og deres egenskaper. Verdt å få med seg:-)

Forleden lagde jeg denne kaken med inspirasjon fra boken Frisk med Lavkarbo, men som vanlig med min egen vri basert på personlig smak og hva som fantes i kjøleskapet. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet - spesielt etter 1 døgn i kjøleskapet, da ble den supersaftig - og den passer ypperlig som en julekake,  et lite mellommåltid eller når du får venner på besøk. 


Dette trenger du:


100 gr mandler eller andre nøtter
100 - 150 gram mørk sjokolade, minimum 70% kakao
75 gr smør eller cocosa som er smeltet
1 ts vaniljepulver
1 moden banan
4 egg
0.5 dl rismelk eller annen melk

Kjør mandler i blender eller kjøkkenmaskin til de er pulverisert. Hell over i en bolle. Kjør så bananen og rismelken i blenderen til det blir en tykk røre. Smelt cocosa eller smør i en kjele med sjokoladen. Bland det hele sammen og rør til du får en jevn røre og hell over i en brødform.  

Stekes på 180 grader i vel 30 minutter. Følg med og kjenn etter med en gaffel slik at den ikke blir tørr.
Server med et lite dryss vaniljepulver og litt sitronmelisse. Som sagt smaker den enda bedre etter noen timer i kjøleskapet, men det er kanskje litt smak og behag:-)
Håper det smaker, og god helg dere:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...