tirsdag 19. november 2013

Hummus med kikerter og paprika blir dipp til grønnsaker eller spennende pålegg!








Jeg har servert hummus i mange varianter. Den klassiske, den med avokado og den med cherrytomater.
Den siste varianten står ikke tilbake for de andre og er en helsebombe som inneholder både det sunne fettet, proteiner og antioksidanter. Og la oss ikke glemme - smaker fortreffelig!

Om ikke alt forsvinner til dipp med grønnsaksstenger, kan den godt oppbevares på glass i kjøleskapet 1 3-4 dager. Den er utmerket som pålegg på gode knekkebrød.

Dette trenger du

2 pakker Go Eco kikerter ( eller de du bløtlegger selv over natten. De har et høyere nivå av næringsstoffer)
0,5 stk kinesisk hvitløk ( kanskje 1 hel om det er helg:-)
1 ss tahini ( sesamfrø paste)
saften av en halv sitron
En halv boks hermetisert rød paprika. Hell av laken de ligger i
En halv chili ( valgfritt)
Litt raspet fersk ingefær
0,5 dl olivenolje
Litt himalayasalt
Litt kvernet sort pepper

Slik gjør du


Skyll av laken som kikertene ligger i. Hell dem over i en kasserolle og kok de og hvitløken i litt vann. .  Når de er møre heller du av nesten alt vannet og slår ertene, hvitløken og ca 0.5 dl av vannet over i en blender eller kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til smooth - eller ønsket konsistens!

Server med ferske urter som timian eller koriander!

4 kjappe helsefakta om kikerter!

  • Er fulle av fiber som fremmer fordøyelsen og senker det dårlige kolesterolet
  • Er en god jernkilde. Jern er en viktig bestanddel i hemoglobin som frakter oksygen fra lungene til alle kroppens celler.
  • Fiber i kikerter hjelper å regulere blodsukkeret. Noen stenger med stangselleri og hummus er et ypperlig mellommåltid.
  • Er en god kilde til planteprotein




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...