mandag 25. november 2013

Blir du forvirret av alle kostholdstipsene? Hvilken mat er smart å prioritere?

Man kan bli litt forvirret over all informasjon som eksisterer rundt temaet mat og helse.
Det er mye å ta inn som for eksempel; hva øker det farlige kolesterolet og hva øker det sunne kolesterolet?  Bør jeg steke i smør eller kokosolje? Hva er egentlig bra kvalitet?  Når trenger jeg superfoods? Trenger jeg mer proteiner i måltidene mine……..? Kjenner du deg igen?

Selv om alle disse tingene er viktige å tenke på, er det og viktig at det ikke overskygger gleden av å nyte måltider alene eller sammen med familie, kolleger eller venner. Av og til kan det være greit å legge ned analyseverktøyet, og kanskje bare huske på en ting, nemlig å øke den fargerike maten fra planteriket.

I deler av verden hvor man gjennom generasjoner i hovedsak har spist kaloriene fra spesielt det grønne planeriket, og mindre fra det animalske, viser studier en høyere levealder og et lavere nivå av kroniske sykdommer. Okinawa i Japan er blant disse stedene i verden hvor man eldes sakte.

Velger du å spise planter i form av grønne og fargerike grønnsaker og salater, nøtter som smakstilsetter eller snacks, bær med mørke farger og frukt som for eksempel papaya eller mango vil kroppen din takke deg.

Nå går vi inn i en tid hvor de aller fleste skal kose oss med mat som tradisjonelt ikke har hatt den mest fargerike tallerkenfordelingen - selv om det blir både ribbe og pinnekjøtt i år også, kan det være jeg introduserer noen nye grønne varianter:-) Grønnere juletips kommer snart!Hva med en rødbetdipp på knekkebrødet?


Hjemmelaget salsa til hele familien. Smaker kjempegodt og er full av nyttige antioksidanter!


Bilde fra greensmoothiegirl.com

Lag en grønn smoothie med spinat, grønnkål, rismelk, avokado, noen fryste bær, masse sitronsaft og isbiter.
Bruk litt fersk lime eller sitronsaft i vannet ditt, hell noen nøtter over salaten og bruk kokosmelk i wokken - alt sammen gode og rene matvarer:-)


God mandag alle!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...