fredag 22. november 2013

Nå kommer vinteren - spis deg varm og sprek!Fredag og en endring i ukeplanen gjorde sitt til at jeg fikk en etterlengtet morgentur i skogen. Det jeg trodde skulle bli en av de siste høstturene i marka, ble et forfriskende og magisk møte med den første snøen. …om en fra snøkanon! Friskt var det, spesielt for tærne mine som kun var kledd i bomullsokker og et par slitte joggesko!Jannecke og Pelle er storfornøyd med å møte den første snøen!


Så vinteren er her! Nå gleder jeg meg til langrenn, snø, akebrett og deilig, varm og styrkende mat. Valg av maten gjennom denne mørke men flotte årstiden kan gi deg det overskuddet du trenger til å komme deg ut.
Jeg har tidligere kommet med tips som kan holde deg frisk gjennom vinteren. Les mer om det her.
Her kommer et par oppskrifter på noen varme varianter som inneholder disse immunstyrkende ingrediensene. 


Varmende og nærende rødbetsuppe


Bilde fra bbc.co.uk


Dette trenger du


ca. 400 gram rødbete, skrellet og delt i små biter

1 rødløk, hakkes
2 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
2,5 dl kokosmelk (eller mer)
4 dl vann
1/2 ss buljong gjærfri og økologisk buljong
saft fra 1/2 til 1 lime
litt havsalt eller himalayasalt, smak deg frem
1 ts revet ingefær
1 ts spisskummen
Smak til med cayennepepper eller la vær hvis du ønsker en mildere smak

Ha olivenolje i en stekepanne. Stek rødbete, hvitløk og rødløk til løken er myk (skal ikke bli brun). Hell over kokosmelk, vann og resten av ingrediensene. La koke forsiktig til rødbetene er møre. La det hele kjøles ned før du kjører det i en blender eller stavmikser. Når du har ønsket konsistens kan du helle suppen tilbake i kasserollen. Spe ut med mer væske hvis nødvendig og smak deg frem hvis du føler du trenger noe mer. Server gjerne med fersk koriander og noen biter med chevre.

Lune speilegg med chili og rød paprikaVarme speilegg med litt potet fra i går, paprika, avokado og økologiske oliven, chili og timian.
Raskere enn en lun suppe, men varmer og nærer en kald kropp.


God helg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...