tirsdag 12. november 2013

smartmat som styrker immunforsvaret - velg natulig vitamin C for å booste smoothien din!Nå er det full fokus på mat og drikke som styrker immunforsvaret.  Dette er en travel tid på året for de fleste av oss og en hanglende helse kommer ikke på tale.


Smartmat som forebygger forkjølelsen


En god rutine er å starte dagen med en kopp kokt vann med noen skiver fersk ingefær og sitron. Er du glad i honning er det lurt å velge manuka honning som er påvist både antivital og antibakteriell. Ingefær bør du få med i både juice, te, bakst og middager fremover, den er god for øvre luftveisplager samtidig som den bedrer fordøyelsen og virker antiinflammatorisk.

Nå trenger de aller fleste ekstra med D- vitamin. Enten gjennom fet fisk eller tilskudd.  D - vitamin er viktig for at immunforsvaret skal fungere mellom annet ved at D- vitamin aktiverer immunforsvarets T celler.

Drikk urtete av lind eller lakrisrot. Disse urtene er gode ved feber og forkjølelse samtidig som de smaker godt, beroliger, lindrer og varmer.

Spis fargerikt og spice opp smoothier med litt ekstra og naturlig vitamin C som er en kraftig antioksidant og viktig i immunforsvarets bekjempelse av infeksjoner.Lindeblomster
Immunstykende smoothie med blåbær, kokosvann, lime, banan, hampfrø  og 1 ts amlapulver! Mmmmmm!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...