fredag 15. november 2013

Rawfood sjokolademousse - smart fredagskos!I går var jeg og min fantastiske kollega Wenche på en "Ladies Night" hos en økologisk frisør som heter Body & Soul Spa i Oslo. Vi holdt foredrag om ernæringsterapi og snakket om mat med funksjon.
Det ble en veldig hyggelig aften med smakebiter på rawfood dipper, ferskpressa grønnsaksjuicer og til slutt en "guilt free" sjokolademousse.

Siden helgen står trippende utenfor og vil komme inn,  er det bare rimelig å poste denne veldig lette oppskriften på en superenkel og smakfull dessert.
Oppskriften fant jeg på bloggen Frøen Bitter Søt, men jeg har lagt til noen ekstra krydder som gjør godt på vinteren.

Ca 10-12 dadler ( ca 2,5 dl)
0,5 -1 dl bløtleggingsvann
1 stor ss mandelsmør
litt limesaft
3-4 ss rått kakaopulver

Press ut steinene fra dadlene legg dem i bløt i litt vann. La det stå i en liten time. Slå bort vannet men spar ca 1 dl ( kanskje litt mindre) som du heller over i blender sammen med dadlene. Tilsett så smeltet cocosa, eller en annen høykvalitets kokosolje, mandelsmør, pittelitt himalayasalt, en liten dasj limesaft og rått kakaopulver. Så kan man variere smak og krydder etter ønske. Nå på vinteren vil jeg anbefale og raspe en liten bit fersk ingefær eller finhakket chilli som kjøres i blenderen til den er godt blandet med sjokolademoussen. Sitronskall som røres inn til slutt smaker også himmelsk. Pass på at du vasker skallet godt før bruk eller velg økologisk sitron. Server med jordær eller blåbær.
Sjokolademoussen var en stor hit i går og bør absolutt testes hjemme;-)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...