tirsdag 3. desember 2013

Velg sorte og hvite bønner i salaten i dag - vær den irriterende salatdama!


I et tidligere liv syns jeg det var så kjedelig med salat. Husker at jeg tenkte hvor utrolig lite spennende livet måtte være om man var en salatperson. Du vet, den som bare bestilte salat fra menyen. Heldigvis har mine fordommer måtte vike og nå bugner det av fargerike og grønne varianter på kjøkkenbenken - og jeg er definitivt den irriterende salatdama:-)
Dagens salattips er sorte og hvite bønner sammen med en hel masse ferske urter, noen salatblader av for eksempel ruccola samt cherry tomater og, eller,  grillet paprika eller aubergine. Litt sitron og en god olivenolje og du er i mål...Mmmmmm!

Helsefordeler ved belgfrukter og hvordan du best tilbereder dem

  • Inneholder mye proteiner og er derfor ofte et førstevalg blant vegetarianere
  • Fiberinnholdet gjør at du holder deg mett lenge
  • Det mørkere bønnene er jo høyere er nivået av antioksidanter

Tips for magen

Som med de fleste andre råvarer bør man spise bønner i rotasjon. Mange opplever at de sliter med å fordøye bønner og da spesielt røde bønner eller "kidney beens".  Da bør du få hjelp til å forsterke og optimalisere fordøyelsen din i tillegg til at du bør passe på hvordan du tilbereder dem.

Skyll alltid bønnene før du legger dem i bløt i minst 8 timer. Skyll så av dette vannet og kok bønnene i mellom 1 til 2 timer avhengig av hvilke type du bruker. På helsekosten får du kjøpt tang som du kan tilsette i bløtleggingen. Dette gjør det lettere å fordøye bønnene.
Skyll av vannet igjen og server i salat, i en gryte eller en suppe. 
Om du bruker de ferdig kokte bønnene fra for eksempel gogreen bør du bare huske å skylle av laken de ligger i.God middag!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...