lørdag 7. desember 2013

Glutenfrie pepperkaker med kokos og appelsintvist!
I det temperaturen kryper nedover gradestokken og kalenderen viser 7 desember er det på tide å teste årets glutenfrie pepperkaker. Jeg har fundert over hvordan jeg kan gi oppskriften en liten vri og prøver i år med litt ferskpresset appelsinsaft - om en bare 2 spiseskjeer - og kokospalmesukker. Mann, barn og mormor er fornøyd med resultatet og det håper jeg du blir og:-)

To stykk ferdigstekte pepperkakedyr på tur gjennom skogen og frem til kakeboksen.


Dette trenger du


200 gr bokhvetemel
50 gr mandelmel
100 gr fullkorns rismel
180 gr ekte smør
40 gr agavesirup
140 gr økologisk kokospalme sukker 
2 ss saft av appelsin
1 økologisk egg
1 ts bakepulver
2,5 ts ingefærkrydder
2,5 ts stjerneaniskrydder
2,5 ts kanel
0,5 ts muskat (ferskrevet eller krydder)


Slik gjør du


Bruk en miksmaster til å blande romtemperert smør og kokossukker til en myk masse. Tilsett agaven, egget og appelsinsaften og rør til det er ordentlig blandet med resten av røren. Ha så i bakepulver og krydder. Til slutt tilsettes melet litt etter litt mens du rører det godt inn slik at deigen tar form.
Samle så deigen med hendene og kna den til en ball. Pakk den inn i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet minst en time. Jeg lot den stå over natta, men da trengte den litt tid før den ble myk nok til å jobbe med.

Når du kjevler ut deigen trenger du ekstra bokhvetemel, både på deigen og på kjevla. Deigen er litt skjør så vær litt forsiktig når du kjevler den ut slik at den ikke revner. 

Kakene stekes på 180 grader i ca 8 minutter midt i ovnen. Overfør de stekte kakene til en rist med det samme du tar dem ut av ovnen. Dette er viktig for å få et sprøtt resultat.

God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...