mandag 27. mai 2013

Asparges; smakfull og fargerik middag med sommerens grønnsak



Nå er det aspargestid og butikkene har gode og saftige asparges i grønnsakshyllene.
Husk å knekke av enden da de ikke er gode å spise. Denne gangen hadde jeg asparges i middagen akkompagnert med rødløk, lime, ingefær, fullkornspasta og spinatsalat. Middag for store og små!




Skyll aspargesene og skjær dem i passe biter.  Lun dem i panna med cocosa, et par spiseskjeer vann og limesaft.  Etter ca 5 minutter tilsettes rødløk og tilslutt laks i fine skiver, raspet fersk ingefær og fersk koriander eller basilikum.
Vend forsiktig så laksen dampes på begge sider.
Smak til med mer urter, litt havsalt, kanskje litt soyasauce, kaldpresset olivenolje eller cocosa og saften av en halv lime.




Vend fullkornsspaghetti i spinatsalaten og topp det hele med blandingen av asparges og laks. Til slutt enda mer urter og litt sesamfrø så blir det perfekt!


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...