torsdag 23. mai 2013

Suppe med smakfulle tomater, løk, aubergine og hvite bønnerVæret ute minner mer om tidlig høst enn om blomsterspiring og sommerfornemmelser. Jaja - ingen grunn til å ikke kose seg inne - her er en deilig og kjøttfri, men fyllende, suppe som passer godt til kaldt og vått vårvær.


Du trenger:

1 løk
1-2 hvitløk ( kinesisk variant)
2 laubærblad
4 store plommetomater
1 boks hermetiserte tomater
1 aubergine
1/2 squash 
1 gulrot
Røde linser og hvite store bønner
Spinat
1/2 kinakål
Fersk rosmarin eller basilikum


Fres løk og hvitløk i en stor kasserolle med ekte smør eller olivenolje. Løken skal ikke brunes men bli gyllen og søtlig på smak. Tilsett så grønnsakene som er skåret i passe biter. Når de har fått stekt litt sammen med løken tilsettes både ferske og hermetiserte tomater, et par tørka laubærblad og fersk rosmarin. Om du bruker basilikum kan det tilsettes mot slutten av koketiden

Sett på lokk og la småkoke i 30 - 40 minutt. Når grønnsakene er møre kan ferdigkokte linser og bønner tilsettes. Om de er ferdigkokte og i lake er det viktig å skylle dem godt i kaldt rennede vann før du tilsetter dem i suppa. Smak til med litt urtesalt og pepper.
Et par minutter før servering legger du i salaten og vender forsiktig om. Server med en dash snøfrisk,  olivenolje og nykverna pepper. God middag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...