torsdag 1. mars 2012

Hjemmelaget hummus


Kikerter er fine og smakfulle. De er allsidige, mettende og sunne. De gjør grønnsakssuppene mer mettende, er en interessant salat i seg selv med koriander, lime og rødløk, den kan bakes i ovnen med urter som timian eller oregano som en snack-variant, eller man kan lage verdens beste dipp; hummus.


Jeg lager hummus med en standard base bestående av kikerter, tahini, hvitløk, sitronsaft og olivenolje. Utover dette kan man tilsette det man har av feks en avokado, noen cherry tomater, fersk koriander eller spisskummin. Her finnes det mange smakfulle muligheter.

1 pk med ferdig kokte kikerter er ca 250 gram. Skyll av laken de ligger i og gi dem et lite oppkok i vann (ca 2 dl vann eller nok til å akkurat dekke kikertene) sammen med 2-3 hvitløksfedd. Når hvitløken er mør og fin kjøres blandingen i blender sammen med en god dash extra virgin olivenolje og 2-3 ss tahini. Skvis over saften fra en halv sitron og smak til med salt og pepper.

Passer utmerket som pålegg, salattilbehør eller som grønnsaksdipp til barna. ( super å ha i barnehagen også)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...